Nieuws
12 april 2011 - Ron Smeets

5 miljoen downloads per dag voor de Nokia Ovi Store

Behalve de presentatie van twee nieuwe Symbian toestellen maakte Nokia vandaag ook enkele nieuwe cijfers van de Ovi Store bekend. Nokia's applicatie winkel telt momenteel meer dan 40.000 apps en er worden elke dag 5 miljoen downloads geregistreerd. In november was dat nog 3 mijoen per dag.

Per week komen er op dit moment zo'n 1000 nieuwe apps bij, verdeeld over de diverse landen (niet alle apps zijn overal releavant cq. beschikbaar). Zie ook mijn eerdere artikel over de Nederlandse Ovi Store.

Inmiddels zijn er al 158 ontwikkelaars uit 41 landen wiens apps al meer dan 1 miljoen keer gedownload zijn. Nokia's Ovi Store onderscheid zich van sommige andere, populaire, applicatiewinkels door de mogelijkheid om betaalde apps af te rekenen via de zogenaamde 'integrated operator billing'. Daardoor hoef je dus in veel landen (ook in Nederland) geen credit card te bezitten om Ovi apps te kopen. Afrekenen gebeurt via premium SMS. In landen waar operator billing mogelijk is heeft Nokia het gebruik van haar applicatie winkel (aantal betaalde downloads) met een factor vier zien toenemen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.