Nieuws
24 februari 2010 - Ron Smeets

5 Miljard mobiele bellers in 2010?

Het is net een goed jaar geleden (Eind 2008) dat de grens van 4 miljard mobiele bellers doorbroken werd. Eind 2009 telde onze aardkloot al 4.6 miljard gebruikers van mobiele telefoons, ofwel zo'n 67% van de totale wereldbevolking.

Volgens een rapport van de ITU (International Telecommunication Union) zou dit jaar wel eens de grens van 5 miljard geslecht kunnen worden.

Natuurlijk betekent dit niet dat straks ook echt 5 miljard mensen op deze aarde mobiel bellen. Bij de berekeningen wordt namelijk gekeken naar het aantal uitgegeven mobiele nummers (prepaid en abonnement). In veel ontwikkelde landen (zoals Nederland) ligt het aantal mobiele gebruikers hoger dan het aantal inwoners. Iemand met twee (of meer) mobiele abonnementen of prepaid kaarten wordt dus ook meerdere keren meegeteld, maar 5 miljard op een totale bevolking van 6.9 miljard is natuurlijk nog steeds indrukwekkend.

Via: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.