Geruchten
10 december 2012 - Ron Smeets

5 inch full HD ZTE smartphone gekiekt

Een 6 inch Windows Phone 8 toestel van ZTE door ruim een maand geleden op in het geruchtencircuit. Dit weekend zijn ook de eerste, vermeende, kiekjes van een 5 inch ZTE smartphone met full HD display opgedoken.

Het gaat om de ZTE Nubia Z5, als de geruchten kloppen. Dit zou een toestel worden met een 5 inch full HD display, een 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 quad core processor met 2GB RAM, een 13 megapixel camera en een unibody design met een dikte van amper 7.6 millimeter.

Van welk OS de Nubia Z5 voorzien is kun je op de foto's niet zien. De notificatiebalk bovenin het scherm (zie eerste foto hieronder) lijkt niet op die van Android. Zo zit de netwerk indicator links i.p.v. rechts en links naast de accu lijkt een icoontje te staan dat wat weg heeft van het Windows logo, maar het kan ook heel iets anders zijn. Het lettertype van 'Alarms (wederom op de eerste foto) lijkt ook wel wat op hetgeen in Windows Phone 8 gebruikt wordt.

Klinkt niet verkeerd, maar de geruchten spreken ook over het feit dat dit toestel aanvankelijk alleen in China te koop zal zijn. Laat ZTE hem eerst maar eens officieel aankondigen. Op de foto's lijkt deze ZTE, vooral de achterzijde, nogal op de HTC One X (Plus). Dat komt met name door het design van de camera (rond en ietwat 'uitstekend' met een rode bies). De kiekjes:

ZTE-Nubia-a ZTE-Nubia-c ZTE-Nubia-d ZTE-Nubia-b

Via, Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.