Nieuws
12 augustus 2009 - Ron Smeets

5 dagen cel voor het sturen van ongevraagde erotische SMSjes

SPAM SMSjes zijn al vervelend en feitelijk vrijwel overal ter wereld verboden. In China gaat men voor bepaalde ongewenste SMSjes echter nog een stapje verder. Als je daar namelijk 'gesnapt' wordt tijdens of na het versturen van een erotisch getint ongewenst berichtje dan riskeer je in sommige provincies een celstraf van 5 dagen.

Ben je een veelpleger of recidivist, dan kan de celstraf oplopen tot 10 dagen en kun je ook nog een boete van 500 Yuan tegemoet zien. Voor vele Chinezen is dat meer dan een maandloon dus die zullen voortaan wel uitkijken voordat ze per SMS met de buurvrouw of een collega gaan flirten ;-) Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.