Entertainment
07 oktober 2015 - Ron Smeets

5 bizarre situaties waarin een smartphone het onderspit dolf

Verreweg de meest voorkomende oorzaak waardoor smartphones beschadigd raken op loopt, van een bekraste behuizing tot een gebroken scherm, is het laten vallen van het toestel. Natuurlijk kennen we ook de meeste bijzondere en vreemde oorzaken inmiddels wel. Denk aan de toestellen die in het toilet vallen of op het dak van een auto vergeten worden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en, zoals je hieronder kunt lezen, soms ook in een heel rare hoek. Dit zijn vijf bizarre situaties waarin een smartphone het onderspit dolf.

1. De nagel aan een doodskist
Tijdens een begrafenis kwam de smartphone van een van de 'dragers' net iets te hard in aanraking met de doodskist met als gevolg dat het scherm brak. Duidelijk een gevolg van het feit dat we tegenwoordig echt niets, maar dan ook helemaal niets, meer doen zonder onze smartphone.

2. Als ze me missen...
Een ijsvisser zag zijn smartphone in het door hem zelf gemaakte gat in het ijs verdwijnen op het moment dat hij zijn lijntje uitgooide. De vraag is natuurlijk of dit echt een ongelukje was of dat de visser een nieuw soort aas uitprobeerde. Aas, en dan vooral de samenstelling ervan, schijnt namelijk nogal een dingetje te zijn onder vissers. Hoe dan ook, de vis deze smartphone opgeslokt heeft is tot op de dag van vandaag nog niet gevangen.

3. Strike!
Tijdens een honkbal wedstrijd werd de smartphone van een slagman verbrijzeld door de werper van de tegenpartij die de bal met ruim 150 kilometer per uur richting de thuisplaat wierp. Nee, het was geen afzwaaier maar wel 'geraakt werpen'. Helaas voor de slagman landde de 'fastball' precies op de broekzak waar zijn smartphone in zat. Op zich al vreemd dat je je smartphone meeneemt tijdens een slagbeurt. Wat was de slagman van plan? Een foto delen van de homerun die hij verwachtte te gaan slaan? ;)

4. Jaloerse viervoeter
De hond van een kamperende smartphone eigenaar vond dat zijn baasje lang genoeg met zijn toestel bezig was. Het was hoog tijd om uitgelaten te worden. Toen zijn baasje voor zijn tent bleef zitten staren naar het scherm van zijn smartphone bedacht de hond zich geen moment en tilde zijn poot op. Die urine aanval was net even te veel van het slechte voor de smartphone.

5. Ketchup of mayonaise erbij?
Water is vaak funest voor de levensduur van een smartphone, maar in sommige gevallen is het toestel wel nog te redden. Helaas geldt dat niet voor een frietenvet. Een medewerker van McDonald's zag zijn smartphone in een frietenpan verdwijnen toen hij al bellend, met het toestel tussen zijn wang en schouders geklemd, de frietjes even wilde opschudden. Gelukkig graaide hij het toestel niet, in een reflex, met zijn blote handen uit de pan.

Dit zijn de vijf vreemdste smartphone schade oorzaken die ik de afgelopen tijd online her en der tegenkwam. Heb, of ken, jij ook zo'n raar verhaal? Reageer maar!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.