Nieuws
19 oktober 2016 - Ron Smeets

4G voor Thuis van T-Mobile nu landelijk beschikbaar Speciaal voor iedereen die op plekken woont waar breedband vast internet nog steeds niet beschikbaar is

Bijna een jaar nadat T-Mobile startte met een pilot voor internet toegang thuis via het 4G netwerk van de provider lanceert de magenta telco 4G voor Thuis nu landelijk. In principe kan iedereen een dergelijk internet abonnement afsluiten, maar het is natuurlijk vooral bedoeld voor consumenten die op plekken wonen waar snelle vaste internet verbindingen nog steeds niet aangeboden kunnen worden door de bekende providers.

T-Mobile biedt drie abonnementsvormen waarbij niet de down- en upload snelheid het tarief bepalen maar, net als bij standaard mobiele abonnementen, een databundel gekozen moet worden. 4G voor Thuis met 25GB data kost 30 euro per maand; voor de 50GB bundel betaal je 40 euro per maand en de 100GB bundel kost je iedere maand 50 euro. Voor het modem, en de aansluitkosten, berekent T-Mobile eenmalig €99.95. Tijdens de pilot was er ook nog een 200GB variant (voor 89 euro), maar die is nu verdwenen.

Volgens de provider komen deze tarieven overeen met die voor vast internet (van concurrenten als Ziggo, KPN en Vodafone). Qua kosten klopt dat ook wel, maar de vraag is natuurlijk of je aan 25GB data voldoende hebt. Het klinkt als heel wat, maar wanneer je thuis met een aantal personen en verschillende apparaten (Laptop, smartphone(s), tablet(s) en/pf PC) gebruik maakt van het internet en andere (streaming) diensten zoals Netflix of Spotify dan denk ik dat 25GB erg weinig is.

Neem je de 50 of 100GB variant dan wordt het dataverkeer dat tussen 0u00 en 06u00 's nachts verbruikt wordt niet meegeteld. Dat is op zich wel handig voor iedereen die films of andere grote bestanden wil downloaden.

T-Mobile geeft per bundel een indicatie wat je er per week mee zoal kunt doen. De 100GB bundel is voldoende om ongestoord te surfen, 7 uur HD video kijken en elke dag twee uur skypen. Dat lijkt op zich veel, maar met een heel gezin kun je daar volgens mij makkelijk overheen.

Zelf test ik al geruime tijd de snelheden en kwaliteit van de verschillende 4G netwerken en het gebeurt regelmatig dat ik in een paar weken meer dan 20GB data verstook aan speed-tests, video streaming, browsen, app-gebruik en dergelijke. En dan gebruik ik de 4G sim van de betreffende provider in mijn eentje. Nu weet ik ook wel dat ik niet echt te vergelijken ben met een gemiddelde consument, maar toch. Een bundel van 25 of 50GB per maand voor een gezin van drie of vier personen waar een PC, een laptop, een tablet en 3 of 4 smartphones gekoppeld worden aan het WiFi netwerk van de 4G voor Thuis verbinding houdt het volgens mij geen maand uit ;)

Mocht je besluiten om 4G voor Thuis te gaan nemen, dan krijg je van T-Mobile wel de kans om het een maand vrijblijvend uitproberen om te bepalen welke bundel voor jouw situatie het meest geschikt is.

Ow, en het is ook niet mogelijk om zomaar over je bundel heen te gaan en verrast te worden door een hoge rekening achteraf. Wanneer de bundel verbruikt is wordt de internetverbinding geblokkeerd. Er kunnen wel aanvullende bundels aangeschaft worden; 5 GB voor € 10,00, 25 GB voor € 20,00 of 100 GB voor € 40,00.

Uit het persbericht:

Drie internetbundels
4G voor Thuis is verkrijgbaar in combinatie met drie verschillende internetbundels. 25 GB, 50 GB, en 100 GB van respectievelijk €30, €40 en €50. Deze prijzen zijn vergelijkbaar met de prijzen voor vast internet. Aan de hand van praktijkvoorbeelden kunnen klanten bepalen welke databundel het beste past bij hun situatie. Klanten kunnen 4G voor Thuis één maand vrijblijvend uitproberen.

’s Nachts onbeperkt internetten

Klanten met een internetbundel van 50 GB of 100 GB kunnen bovendien elke nacht tussen 0.00 en 6.00 uur gebruikmaken van onbeperkt internet. Hierbij wordt géén data verbruikt uit de maandelijkse internetbundel. Dit is bijvoorbeeld handig als klanten grote bestanden willen downloaden of backups moeten inplannen. Als klanten door de databundel heen zijn stopt de verbinding. Zij kunnen dus niet buiten hun bundel internetten en maken geen onverwachte extra kosten. De bundels kunnen met de GB-aanvullers maandelijks worden aangevuld met 5 GB, 25 GB of 100 GB. Met de GB-aanvuller kunnen klanten blijven internetten tot de nieuwe internetbundel ingaat of tot de GB-aanvuller is verbruikt.

T-Mobile 4G voor Thuis