Nieuws
10 september 2014 - Ron Smeets

4G test: T-Mobile vs KPN vs Vodafone

Afgelopen maandag presenteerde T-Mobile haar verdere 4G uitrolplannen voor Nederland. Da's leuk en aardig, maar ik heb nu dus een 4G test sim van de drie grote Nederlandse providers; KPN, Vodafone en T-Mobile. Tijd voor een uitgebreide vergelijkende test dus.

Onderstaande video maakte ik diezelfde dag en voordat er commentaar komt ;) Het is een eerste indruk en de start van een langdurige vergelijkende testperiode.

Natuurlijk zijn een paar speedtests met verchillende toestellen, weliswaar op dezelfde plek, niet voldoende om een oordeel te vellen over welk van de drie het beste 4G netwerk heeft. Daarom zal ik de komende dagen, en weken, op verschillende lokaties in met name de Randstad, waar ook 4G dekking van T-Mobile is (Vodafone en KPN zijn inmiddels landelijk, en daarbuiten, dekkend), diverse snelheidstests draaien. Daarbij zal ik telkens de 4G sim van elke provider in dezelfde toestellen installeren. Ik gebruik daarvoor afwisselend een of twee toestellen. Elke provider wordt dus op elke lokatie in elk toestel getest. Ik zal tussentijds wel al wat resultaten bekend maken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.