Tablets
26 februari 2014 - Ron Smeets

4G- en instap tablet van Alcatel OneTouch

Alcatal OneTouch introduceerde de eerste dagen van het MWC al heel wat nieuwe betaalbare smartphones. Gisteren kwamen daar nog twee compacte Tablets en een 4G router voor thuisgebruik bij.

De POP 7S en PIXI 7 zijn beide tablets met een scherm van 7 inch en de HOME H850 kan, met een 4G simkaart, een handig alternatief zijn voor gebieden waar wel 4G dekking is maar geen high-speed bekabeld internet.

De POP 7S tablet heeft dus een 7 inch scherm met een resolutie van 1024 x 800 (WDVGA) en is verder voorzien van Android 4.4 (KitKat), 4G support en een 1.2 GHz quad core processor. Aan de achterzijde zit ook nog een 3 megapixel camera. Mocht je hem willen gebruiken om te bellen? Dat kan; je hebt dan wel een bluetooth, of bekabelde, headset nodig. Wanneer deze Alcatel OneTouch tablet naar Nederland komt is nog niet precies bekend. Wel dat hij maar 189 Euro gaat kosten.

De PIXI 7 is ook een 7 inch tablet, maar dan met een qHD TFT scherm (940 x 560). Hij heeft verder een 1.2 GHz dual core processor en twee VGA camera's (aan de voor- en achterzijde). De PIXI 7 is wel uitgerust met de nieuwste Android (4.4 KitKat) versie. Deze tablet is duldelik bedoeld voor mensen die voor nog geen 100 Euro (89 om precies te zijn) voor het eerst aan een tablet willen 'proeven'. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.