Nieuws
27 augustus 2008 - Ron Smeets

490.000 mobiele gesprekken op twee avonden

Tijdens de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische Spelen zijn in en rondom het 'Vogelnest' zo'n 490.000 mobiele telefoongesprekken gevoerd op het netwerk van China Mobile. Dat heeft de Chinese Telco deze week bekend gemaakt.

Blijkbaar had China Mobile haar netwerk in ieder geval goed op orde want naar eigen zeggen heeft men 100% van alle gesprekken kunnen verbinden en was het uitvalpercentage van de gesprekken door het netwerk (de zogenaamde 'helaas werd uw verbinding om technische redenen verbroken' gesprekken) slechts 0.27 procent. wat neer komt op ca. 1300 incidenten.

Tijdens de opening van de Spelen registreerde China Mobile meer dan een kwart miljoen internationale roaming gesprekken. Tijdens de sluiting waren dat er nog 'slechts' 20.000. Dat komt natuurlijk omdat veel supporters al voor de officiele sluiting naar huis vertrokken waren.

Ik weet niet precies wat de gemiddelde Telco in andere landen aan haar klanten in rekening belt voor een minuut bellen vanuit Beijing, maar bij Vodafone is dat € 1,95 en KPN rekent € 2,00 per minuut.

Kortom, er zijn op die twee avonden nogal wat Euro's, Dollars, Roebels, Yen's en andere valuta verdiend door de verschillende Telco's en China Mobile in het bijzonder.Gerelateerde links:
Russische atleten met een gouden Samsung naar Beijing
Ruim 58 miljard SMSjes per maand
China schort uitgifte 3G licenties op tot na de OS
Olympische Spelen 2008 ook mobiel te bekijken
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.