Nieuws
12 januari 2009 - Ron Smeets

484 SMSjes per dag

De 13-jarige Reina Hardesty mag van geluk spreken dat haar vader een abonnement met onbeperkt SMS gebruik heeft want de tiener stuurde de afgelopen maand maar liefst 14.528 tekstberichtjes, ofwel 484 SMSjes per dag, naar haar vrienden en vriendinnen.

Zou ze een standaard abonnement gehad hebben dan had ze waarschijnlijk de rest van 2009 huisarrest gehad op het moment dat pa-lief een rekening van ruim 2900 dollar ontvangen zou hebben ;-)

Er van uitgaande dat Reina gewoon acht uur per dag slaapt betekent dit dus dat ze, in de 16 uur tussen opstaan en naar bed gaan, elke twee minuten een SMSje verstuurd. Als je dan bedenkt dat ze ook de inkomende berichtjes moet 'verwerken', dan blijft er niet veel tijd meer over voor andere dingen zoals eten, school etc.

Inmiddels heeft Reina van haar ouders te horen gekregen dat ze vanaf nu niet meer mag SMS-en na het avondeten. Slimme zet van pa en ma. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.