Geruchten
05 februari 2013 - Ron Smeets

41 Megapixel Pureview camera komt naar de Lumia's

De geruchten gaan al langer dat Nokia van plan is om de 41 megapixel Pureview camerasensor ook in Windows Phone toestellen te gaan gebruiken (de Lumia's dus).

De Engelse Guardian claimt nu te weten dat het eerste toestel, de Nokia EOS, deze zomer in de VS op de markt zal verschijnen. 

De kans lijkt daarmee groter te worden dat het tooestel in Barcelona gepresenteerd wordt tijdens de persconferentie op maandag ochtend, 25 februari. Nokia zelf zegt daar natuurlijk nog niets over.

Natuurlijk betekenen deze geruchten ook dat de eerste concepten (photoshopjes) van een mogelijke Nokia EOS met Pureview camera opduiken. Ik hoop niet dat de uiteindelijke versie, als die er komt, zo 'gebocheld' uit ziet als de 808 PureView of het concept hieronder ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.