Geruchten
10 juli 2007 - Ron Smeets

40 miljoen iPhone Nano’s over de toonbank in 2008?

Volgens enkele analisten van JP Morgan komt Apple nog voor het eind van dit jaar met een kleinere, goedkopere versie van de iPhone op de markt. Het toestel zal qua ontwerp en design gebaseerd zijn op de iPod Nano.

Men baseert zich op eerdere geruchten, een patentaanvraag en eigen marktonderzoek. JP Morgan voorspelt tevens dat van de goedkopere iPhone, met een prijskaartje van rond of net onder de 300 dollar, binnen een jaar tussen de 30 en 40 miljoen exemplaren over de toonbank zouden kunnen gaan.

Da’s wel erg optimistisch als je het mij vraagt. OK, de 700.000 iPhones die naar schatting in het eerste weekend na de lancering verkocht werden bewijzen wel dat Apple weer een succesnummer geproduceerd heeft.

Overigens gaat men er van uit dat van de ‘standaard’ iPhone tussen nu en eind 2008 ook 10 miljoen exemplaren verkocht zullen worden.Gerelateerde links:
De iPhone Nano en -Shuffle?
Ontwerp van de iPhone Nano gespot
Goedkopere versie van de iPhone in de maak?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.