Entertainment
01 mei 2006 - Ron Smeets

40 jaar voor het smokkelen van een mobieltje

Er zijn van die diengen waarvan je eigenlijk bij het lezen van de titel van een bericht al kunt zeggen: 'Dat kan alleen in Amerika'. Dit is er ook weer zo eentje.

De 41-jarige Michael Manor zat een straf van 32 jaar uit voor het plegen van een aantal zware misdrijven waaronder kidnapping en gewapende overvallen.

Toen hij vorig jaar in zijn cel werd betrapt op het bezit van een GSM werd hij daarvoor apart vervolgd. Volgens de aanklager was het doel van zijn straf nu juist dat Michael een tijdje aan de samenleving ontrokken zou worden in de hoop dat hij er beter van zou worden. Daarom mocht hij dus ook geen GSM hebben en het feit dat hij er wel eentje naar binnen had weten te smokkelen was volgens de aanklager dan ook een zeer zwaar vergrijp en toonde dat hij nog niets geleerd had van zijn straf.

Helaas voor Michael waren zowel de jury als de rechter het helemaal eens met de aanklager en nadat hij dus schuldig bevonden was volgde een 'passende' straf van 40 jaar, bovenop de 32 jaar die hij al aan het zitten was.Gerelateerde links:
Bellende bankroofster krijgt 12 jaar
Twee maanden cel voor 'Hitler Voicemail'
De cel in na showen onthoofding op GSM
Mobiele bellers weer de cel in!?
99 jaar cel voor GSM diefstal
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.