Toestellen
06 september 2011 - Ron Smeets

40% dunnere versie van de LG Optimus 3D in ontwikkeling?

De LG Optimus 3D Speed is met zijn 11.9 milimeter niet bepaald een van de dunste grote smartphones die op dit moment in de winkels liggen. De aanwezigheid van twee (want 3D) camera's is daar voor een groot deel debet aan.

Tijdens een interview met Pocket-Lint heeft LG designer Henry Noh echter gezinspeeld op het feit dat de Koreaanse fabrikant aan een opvolger werkt die mogelijk 40% dunner wordt (7 millimeter 'dik').

Noh zei letterlijk dat hij verwacht dat toekomstige smartphones nog maar zes milimeter 'dik' zullen zijn en hij dat hij verwacht dat de volgende Optimus 3D slechts 1 milimeter dikker zal zijn en dus rond de 7 milimeter gaat meten. Noh zei ook dat hij verwacht dat een dergelijk dun 3D toestel volgend jaar, in 2012 dus, al in de winkels zou kunnen liggen. Nog verder in de toekomst varwacht Noh zelfs dat er geen verschil, in dikte, meer hoeft te zijn tussen 'gewone' en 3D smartphones.

Foto en bron: Pocket-Lint

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.