Nieuws
19 november 2011 - Ron Smeets

40.000 apps in de Win Phone Marketplace, 34.500 beschikbaar

Eind augustus stond de 'apps-teller' van de Windows Phone Marketplace op 30.000. Nu, medio november, zijn dat er meer dan 40.000. Letwel dit is het totaal aantal applicaties dat tot nu toe in de Marketplace aangeboden werd. Zo'n 5.500 zijn intussen alweer verdwenen omdat ze door de ontwikkelaar, danwel door Microsoft, offline gehaald werden.

Dat betekent dus dat er momenteel zo'n 34.500 beschikbare applicaties in de Windows Phone Marketplace staan. 

De groei ligt op dit moment zo rond de 165 nieuwe applicaties per dag. In de afgelopen 90 dagen kwamen er 10.882 apps bij en alleen in de laatste 30 dagen waren dat er al 4.770. De ruim 40.000 apps die tot nu toe in de Windows Phone Marketplace aangeboden zijn waren afkomstig van 10.731 verschillende ontwikkelaars. Het zal mij benieuwen of dat aantal nog omhoog gaat (en zo ja, hoe snel) nu Windows Phone 7.5 (Mango) meer en meer goede kritieken ontvangt en Nokia's eerste Windows Phone in de winkels ligt.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.