Entertainment
23 oktober 2008 - Ron Smeets

4 nieuwe mobiele bellers per seconde

India heeft de afgelopen maand (September 2008) haar eigen wereldrecord 'nieuwe mobiele bellers' verbeterd naar 9.99 miljoen.

Dat betenent dus dat gedurende de gehele maand iedere seconde 3.9 nieuwe mobiele bellers geregistreerd werden.

Jammer dus ook dat September geen 31 dagen had want anders zou de grens van 10 miljoen ook meteen doorbroken zijn. Wellcht dat dit deze maand gaat gebeuren.

Eind September telde de Indiase markt ruim 310 miljoen mobiele bellers. Op een bevolking van ruim 1.1 miljard betekent dat een aandeel van 27.5%. Genoeg ruimte voor vedere (record-brekende) groei.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.