Nieuws
06 september 2007 - Ron Smeets

4 miljard telefoonlijnen actief

Dat zijn nog eens aantallen. De International Telecommunications Union heeft berekend dat onze wereld momenteel zo’n 4 miljard actieve telefoonaansluitingen telt.

Ter vergelijk: het is pas 11 jaar geleden dat de grens van 1 miljard telefoonlijnen doorbroken werd, en dat terwijl de telefoon toch al een dikke 130 jaar bestaat.

De verhouding tussen het aantal mobiele en vaste lijnen is al lang geen nek-aan-nek race meer: 2.68 vs 1.27 miljard.

Volgens het onderzoek leeft op dit moment 61% van alle mobiele bellers in een ontwikkelingsland. China en India zijn daar natuurlijk voor het grootste deel debet aan.Gerelateerde links:
Verdubbeling GSM abonnees in Bangladesh
2.5 Miljoen nieuwe mobiele abonnees per maand
Grens van 2.5 miljard mobieltjes gepasseerd
Dit jaar de helft van de wereldbevolking ‘mobiel’
18 nieuwe GSM klanten per seconde
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.