Nieuws
11 februari 2009 - Ron Smeets

4 Miljard mobiele gebruikers

De GSMA heeft vandaag bekend gemaakt dat wereldwijd onlangs de magische grens van 4 miljard mobiele aansluitingen gepasseerd is.

Als de groei zich doorzet dan zullen er in 2013 maar liefst 6 miljard mobiele aansluitingen actief zijn, ongeveer evenveel als het aantal inwoners op onze kleine blauwe planeet ;-)

Overigens betekent dat dan natuurlijk bij lange na nog niet dat iedere wereldburger een mobieltje heeft want in het totaal aantal mobiele aansluitingen horen natuurlijk ook diegenen die meer dan één mobiel nummer hebben. Zo sta ik zelf vijf keer in de lijst (op dit moment) ;-)))

Daarnaast heeft de GSMA berekend dat er op dit moment wereldwijd al bijna 100 miljoen mobiele breedband data (internet) verbindingen actief zijn. Afgezet tegen het aantal vaste (kabel, ADSL etc) breedband verbindingen (ca. 1.1 miljard) is dat ongeveer 10%.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.