Nieuws
12 februari 2010 - Ron Smeets

3G problemen Nexus One nog niet opgelost

Vlak na de officiele lancering van de Nexus One doken de eerste berichten al op over problemen van het toestel met de 3G ontvangst en -performance. Eind januari rolden Google (en HTC, de fabrikant) al een update uit die de problemen op zouden moeten lossen.

Welnu, inmiddels zijn we weer ruim twee weken verder en het ziet ernaar uit dat de 3G problemen bij de Nexus One allesbehalve verholpen zijn.

Als je het toestel aan de onderzijde vastpakt dan daalt de 3G signaalserkte met zo'n 25 tot 30%. Hou je het toestel aan de bovenzijde vast, dan herstelt de 3G signaalsterkte zich. Het probleem lijkt dus aan de hardware te liggen en zal waarschijnlijk niet op te lossen zijn met een software update. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.