Toestellen
09 januari 2010 - Ron Smeets

3G problemen Nexus One?

De Nexus One is sinds enkele dagen te koop in onder andere de VS en Groot Brittannie en hoewel er nog geen honderdduizenden toestellen in omloop zijn stroomt het Support Forum van de Nexus One nu al vol met klachten.

Om precies te zijn gaat het om één klacht die al door veel gebruikers geuit is. De Nexus One schijnt problemen te ondervinden met de 3G functionaliteit. Het toestel schakelt voortdurend tussen 3G en 2G (EDGE).

Sommige gebruikers hebben, om de factor van de kwaliteit van het mobiele netwerk op de plek waar de problemen zich voordoen uit te sluiten, hun SIM kaart ook al in een ander 3G toestel gestopt. Dan ondervinden ze geen problemen. Het lijkt voorlalsnog dus een probeem dat specifiek aan de Nexus One gekoppeld is, al dan niet in combinatie met bepaalde netwerken.

In alle eerlijkheid moet wel nog gezegd worden dat er ook genoeg gebruikerservaringen op het Support Forum staan van Nexus One bezitters die geen enkel probleem hebben met de 3G functionaliteit van hun toestel. Ik ben benieuwd in hoeverre dit een echt groot probleem zal blijken te zijn en zo ja, hoe snel Google en HTC (de fabrikant van de Nexus One) of de netwerkboeren het opgelost krijgen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.