Geruchten
25 maart 2008 - Ron Smeets

3G iPhone geruchten van Kevin Rose

Hij werd bekend als de oprichter van Digg maar Kevin Rose waagt zich zo af en toe ook aan wat (mobiele) voorspellingen die over het algemeen met een flinke korrel zout genomen moeten worden.

Dit weekend verspreidde hij onder andere het gerucht (zie video hieronder) dat de 3G iPhone die er binnenkort aan zit te komen voorzien zal zijn van een extra (VGA) camera aan de voorzijde van het toestel voor video-oproepen en -chat functies.

Daarnaast beweerd Kevin ook dat Apple het draaien van third-party applicaties in de achtergrond zal blokkeren om te voorkomen dat concurrerende programmatuur Apple's iChat applicatie kan dwarsbomen.

Voor de duidelijkheid, Kevin voorspelde ooit ook dat de iPhone een slide-out qwerty-keyboard zou krijgen, twee accu's en dat er een GSM en CDMA netwerk versie uitgebracht zou gaan worden. Allemaal voorspellingen die nooit zijn uitgekomen. Het is maar dat jullie het weten ;-)Gerelateerde links:
iPhone wordt HET te hacken device in 2008
Ga jij een iPhone kopen?
iPhone: Place your bets!
Tien 'mobiele voorspellingen' voor 2007
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.