Social Media
16 november 2015 - Ron Smeets

3D Touch update voor iOS versie van WhatsApp

De iOS versie van WhatsApp heeft een zogenaamde 3D Touch update gekregen. Feitelijk is het ook een redesign van de app, maar dan wel met enkele nieuwe functies die alleen werken in combinatie met het drukgevoelige aanraakscherm van de iPhone 6S (Plus). Zo kun je met Peek and Pop previews zien van linkjes die in een appje meegestuurd worden door iets harder op het scherm van de iPhone 6S te drukken (Peek). Doordrukken opent het betreffende linkje (Pop). Dezelfde Peek en Pop functie werkt overigens ook vanuit de lijst met chat's. Zo kun je alvast even in een chat kijken zonder dat je hem meteen hoeft te openen.

Verder heeft WhatsApp in deze update ook het menu voor de instellingen opnieuw vormgegeven. Het is even wennen natuurlijk maar het lijkt een stuk overzichtelijker. Zeker omdat nu ook je favoriete chatberichten (die je een sterretje hebt toebedeeld ;)) op dat scherm, bovenin, verschijnen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.