Accessoires
04 juni 2007 - Ron Smeets

3D foto’s maken met je camphone

Ik heb het zelf nog niet getest, maar volgens de makers van deze Java tool kun je hiermee de camera van je GSM gebruiken om 3D foto’s te maken.

Het werkt op alle toestellen die Java ondersteunen (J2ME MIDP 2.0 en CDLC 1.1) en waarbij je de camera via J2ME (MMAPI camera support) kunt benaderen cq. aansturen. Met de Nokia N95 en Sony Ericsson P990 werkt het in ieder geval.

Voor het maken van een 3D foto moet je twee dezelfde foto’s maken die vervolgens door de applicatie van M3DCam bewerkt worden tot één driedimensionale afbeelding. Natuurlijk heb je wel het bekende 3D brilletje nodig om het resultaat ook in 3D te kunnen bekijken.Gerelateerde links:
Interactieve TV voor Smartphone
Camphone vertaalservice
Camphone a la Polaroid
Tips voor betere camphone foto's
Camphone met 'steadyshot'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.