Accessoires
19 juli 2010 - Ron Smeets

3D display voor mobiele telefoons van NTT Docomo

Sinds de IFA van 2009, waar veel gadget fabrikanten hun nieuwste 3D TV's en -technologie ten toon stelden, en de film Avatar die eind vorig jaar in de bioscopen kwam, beleeft 3D een heuse wederopstanding.

Op het Wireless Japan event toonde NTT Docomo een 3D display voor mobiele telefoons. Hieronder kun je een kort filmpje bekijken waarin en demo van dat display te zien is. Je hebt er geen brilletje voor nodig ;-)

Eerder dit jaar presenteerde Samsung overigens ook al een toestel met een 3D display en voor diegenen die al wat langer meelopen, 'mobiele' 3D displays waren in 2005 ook al eens te zien.  Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.