Nieuws
10 mei 2011 - Ron Smeets

3D Augmented Reality van Wikitude op de LG Optimus 3D

De praktische toepassingen voor 3D en Augmented Reality (AR) op mobiele telefoons zijn op dit moment nog niet zo groot. Beide technologiën verkeren feitelijk nog in het 'leuk om eens een keertje te laten zien' stadium.

LG gaat op de Optimus 3D standaard de 3D AR browser van Wikitude installeren. Die maakt natuurlijk gebruik van de 3D camera en -display die op de Optimus 3D aanwezig zijn.

Klinkt leuk, maar ook dat is volgens mij niet veel meer dan een leuk gadget om een keer te showen aan vrienden, collegae of familie, als je het mij vraagt. Volgens Wikitude en LG zorgt de 3D ervaring van de Augmented Reality browser ervoor dat POI's en andere interessante informatie uit AR-layers, nog beter en duidelijker weergegeven kunnen worden.

Bij de huidige, 2D, AR browsers wordt veel informatie overlapped weergegeven. Bij de 3D versie zou dat dus meer 'uit elkaar' en dus overzichtelijker in het scherm geplaatst kunnen worden en door het 3D perspectief krijg je dan ook beter een beeld van waar het betreffende POI zich bevindt in relatie tot jouw positie. Mwah, volgens mij blijft het uiteindelijk toch nog zo dat er bij veel informatie, ook veel over elkaar heen gaat vallen.

Hieronder kun je een demo-foto bekijken van hoe dat er in de praktijk uit zou moeten gaan zien. Natuurlijk wordt die foto in 2D weergegeven, dus je zult je fantasie een beetje nodig hebben om de meerwaarde, als die er al is, te zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.