Nieuws
17 november 2012 - Ron Smeets

3600 iPad Mini's gestolen op vliegveld in New York

Dat op vliegvelden regelmatig iets 'verdwijnt' is bekend. Regelmatig hoor je berichten over ontslagen personeel van de bagage afhandeling of andere afdelingen waar het grijpen naar andermans eigendommen relatief makkelijk is.

Deze week zijn op de Cargo afdeling van JFK International Airport in New York twee pallets met iPad Mini's gestolen. De ca. 3600 tablets hebben een winkelwaarde van zo'n anderhalf miljoen dollar. Volgens de New York Post was de diefstal heel goed voorbereid.

In totaal stonden er vijf pallets met iPad Mini's. Nadat de dieven, met behulp van een heftruck van het vliegveld zelf, al twee pallets 'ingeladen' hadden werden ze opgemerkt door een medewerker van het vliegveld die net terug kwam van zijn pauze. Helaas betekende die ontmoeting niet dat ze ook opgepakt konden worden. Ze lieten de overige drie pallets staan en verdwenen, letterlijk, als dieven in de nacht ;-) Tot op dit moment ontbreekt nog ieder spoor van de daders. Aangenomen wordt wel dat de dieven hulp van binnenuit gekregen hebben om toegang tot de hal met de gewilde gadgets te kunnen krijgen.

In de VS wordt al de vergelijking gemaakt met de 'Lufthansa Cargo' overval uit 1978. Toen wist een bende slimme criminelen, onder leiding van Jimmy The Gent Burke, ruim 5 miljoen dollar in cash en voor zo'n 900.000 dollar aan juwelen buit te maken. De bedenker van die overval kwam er uitendelijk mee weg omdat hij al zijn 'collegae' die meegedaan hadden vermoordde. Die overval is later verflmd in de film GoodFellas van martin Scorsese. Ik hoop voor de medeplichtigen van deze iPad Mini overval dat het voor hen beter afloopt ;-) Hieronder nog een leuke, en nus dus actuele, gephotoshopte GoodFellas scene die ik op everythingiCafe vond.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.