Entertainment
23 november 2011 - Ron Smeets

360 Panorama foto app voor Android en iOS

Occipital heeft een bijzonder fraaie app gelanceerd voor Android (Gingerbread) en iOS toestellen waarmee je 360 graden foto's kunt maken.

Sommige toestellen hebben een dergelijke functie standaard aan boord, maar als je naar onderstaande videodemo van 360 Panorama kijkt dan zul je ook meteen zien dat deze app een stuk gebruiksvriendelijker werkt. Geen 'lastige' rij met foto's maken waarbij je precies binnen een kader moet blijven maar gewoon ronddraaien je toestel. Erg cool gemaakt.

De app is helaas niet gratis maar voor nog geen euro is het volgens mij zijn geld meer dan waard. Waar je wel even rekening mee moet houden dat er een aantal Android toestellen zijn waarop de App (nog) niet helemaal goed lijkt te werken.

Hier vind je de Android Market en App Store (iTunes) linkjes naar de app. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.