Concepten
26 maart 2011 - Ron Smeets

360 graden 3D presentaties maken met je standaard camphone

Ontwikkelaars van Microsoft Research hebben een bijzonder cool stukje software gemaakt waarmee het mogelijk wordt om 360 graden 3D presentaties te maken van objecten die, vanuit alle hoeken, gefotografeerd zijn met een gewone (telefoon) camera.

Hieronder kun je een video zien waarin het eindresultaat getoond wordt. De software maakt van ca. 40 foto's een 360 graden 3D presentatie van het gefotografeerde object. Erg cool!

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.