Entertainment
17 september 2011 - Ron Smeets

350 miljoen keer Angry Birds

Angry Birds is ongetwijfeld een van de meest succesvolle en verslavende (mobiele) spelletjes die ik in de afgelopen twee jaar voorbij heb zien komen.

Dat succes werd door de makers, Rovio, tegenover VentureBeat nog maar eens bevestigd met de mededeling dat de verschillende versies al meer dan 350 miljoen keer gedownload is.

Daarnaast meldde Andrew Stalbow ook nog eens dat de Angry Birds verslaafden het spelletje gezamenlijk meer dan 300 miljoen minuten per dag(!) spelen. Ook de video's die Rovio op haar YouTube kanaal zet worden veel bekeken. De teller staat daar inmiddels (voor alle filmpjes) op meer dan 170 miljoen views.

Pfff, 350 miljoen keer gedownload en 300 miljoen spelminuten per dag. Hoeveel vliegende (boze) vogels en stervende varkens zouden dat wel niet zijn? Iemand een idee? ;-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.