Nieuws
17 april 2011 - Ron Smeets

350.000 Android toestellen per dag

Eind vorig jaar maakte Google bekend dat er rond die tijd zo'n 300.000 nieuwe Android toestellen per dag geactiveerd werden. Inmiddels, eind Q1 2011, is dat aantal gestegen naar 350.000 toestellen per dag, ofwel bijna 128 miljoen toestellen per jaar.

Met de komst van nieuwe high-end en nu ook meer en meer mid-range Android smartphones en Tablets lijkt het waarschijnlijk dat dit cijfer nog wel even door zal groeien.

Diverse analisten voorspellen dat Android dit jaar al uitgroeit tot het populairste smartpone OS ter wereld en in 2012 zo'n 50% van de totale smartphone markt in handen zal krijgen. Het moge duidelijk zijn dat die voorspellingen, ondersteund door de cijfers die Google bekend maakt, steeds aannemelijker worden.

Als ik een willekeurige telecomwinkel in loop dan valt het mij, en ik denk iedereen wel, op dat meer dan de helft van het smartphone aanbond op dit moment al op Android draait. De belangrijkste concurrenten; iOS (iPhone), Symbian, Windows Phone en BlackBerry lijken in de meeste winkels al duidelijk op de 'onderste schappen' beland te zijn. Bijzonder!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.