Nieuws
20 november 2009 - Ron Smeets

330 Ontslagen bij Nokia R&D in Finland en Denemarken

De crisis lijkt, zo horen we al sinds enkele weken, zo goed als bezworen. Toch wil dat niet zeggen dat het weer allemaal 'koek'en-ei' is.

Eerder deze week werd al bekend dat de reorganisatie bij Sony Ericsson de tweede fase ingaat en dat daarbij enkele honderden banen op de tocht staan. Vandaag is het Nokia dat met slecht nieuws komt.

De Finse fabrikant gaat de komende periode haar R&D activiteiten herstructureren met als gevolg dat er in Oulo (Finland) en Kopenhagen (Denemarken) respectievelijk ca. 230 en100 banen zullen verdwijnen, ofwel zo'n 11% van het R&D personeelsbestand van beide vestigingen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.