Geruchten
12 augustus 2015 - Ron Smeets

3000 mAh accu voor de Galaxy Note 5 en S6 Edge Plus? Is een 20% 'grotere' accu genoeg voor toestellen met een 10% groter scherm?

Met nog iets meer dan een dag te gaan tot de officiële onthulling van de nieuwe Galaxy's neemt het aantal geruchten over deze toestellen nog nauwelijks af.

Vanochtend doet het bericht de ronde dat de Galaxy Note 5 en S6 Edge Plus uitgerust worden met een 3000 mAh accu. Volgens gelekte, onbevestigde, specs zou die accu bij de Galaxy Note 5 voldoende zijn (fabrieksopgave) voor 336 uur stand-by of 21 uur spraak-tijd. De bron van dit 'lek' is wederom de beruchte @evleaks. Als deze berichten kloppen dan is de nieuwe accu dus kleiner dan die van zijn voorganger in de Note 4. Die had namelijk een capaciteit van 3220 mAh.

Gezien de grillige, en tegenvallende, prestaties van de Galaxy S6 en de S6 Edge accu's (2550 en 2600 mAh) is het niet zo vreemd dat nu gespeculeerd wordt of de nieuwe phablets daar ook last van zullen krijgen. Dat is natuurlijk nog allerminst zeker, maar de vraag is wel of de ca 20% 'dikkere' accu's voldoende capaciteit leveren voor de nieuwe Galaxy's die een scherm hebben dat ca 10% groter is. Veel zal afhangen van het energieverbruik van de processors van beide toestellen.

Enfin, laten we eerst maar eens afwachten tot het moment dat de nieuwe Galaxy's officieel onthuld zijn. Dat is duidelijk welke processors en accu's in de toestellen zitten. Dat zegt dan nog niet al te veel natuurlijk. Daarvoor moet ik de toestellen toch eerst getest hebben. Hopelijk duurt dat ook niet al te lang meer ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.