Social Media
29 december 2011 - Ron Smeets

300 miljoen mobiele facebook gebruikers

Facebook heeft de afgelopen Kerst haar 300 miljoenste actieve mobiele gebruiker mogen noteren.

Uit de 'mobiele' statistieken van facebook blijkt dat er in de Kerstweek voor het eerst meer Android dan iPhone/iPod Touch gebruikers waren die facebook op hun smartphone bezochten. 

BlackBerry gebruikers maken, na Android en iOS, het meest gebruik van facebook op hun smartphone, gevolgd door de feature phones (Bada, S40), iPad, Symbian en, als laatste, Windows Phone. Van de 300 miljoen mobiele 'facebookers' gebruikt 70% een app. 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.