Nieuws
09 december 2010 - Ron Smeets

300.000 nieuwe Android toestellen per dag

Andy Rubin van Google heeft via Twitter 'geroepen' dat er momenteel meer dan 300.000 nieuwe Android smartphones (tablets dus niet meegerekend) per dag geactiveerd worden. Enkele maanden geleden, in augustus, lag dat aantal nog rond de 200.000.

Letwel, bij dat aantal kunnen ook toestellen zitten die geupgrade worden dus het getal loopt niet één-op-één gelijk met het aantal nieuw verkochte Android smartphones.

Ter vergelijk, op dit moment worden er dagelijks ca. 230.000 nieuwe iOS apparaten geactiveerd. Dat zijn zowel de iPhone 4 als alle iPod's en iPad's, maar geen upgrades. De cijfers van Apple en Google zijn dus moeilijk te vergelijken. Hoe dan ook, Android is dus een succes, maar dat wisten we natuurlijk al lang ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.