Nieuws
24 juni 2007 - Ron Smeets

30% van alle XBox 360 consoles gaat kapot

Dat is althans wat diverse verkoopkanalen melden aan de hand van de aantallen klachten die zij ontvangen van XBox 360 klanten die en het de hoeveelheid consoles die ter reparatie aangeboden worden.

Microsoft zelf houdt zich (wederom) op de vlakte en erkent vooralsnog dus niet dat de problemen met de XBox 360 talrijker zijn dan men wil doen geloven. Iets dat we natuurlijk herkennen van de verhalen rondom het (be)krassen van gamedisks.

De klachten die nu steeds vaker gemeld worden betreffen het in z'n geheel uitvallen van de console waarna de verlichting rondom de aan-uit knop rood oplicht (foto boven), een teken dat de XBox 360 voor onderhoud weggebracht moet worden.

Vermoedelijk is een van de belangrijkste oorzaken hiervoor het oververhit raken van de GPU die niet voldoende gekoeld wordt.

Volgens Microsoft krijgt ca. 5% van alle consoles 'problemen' die door een reparateur opgelost moeten worden. Winkels en andere verkoopkanalen geven echter signalen af dat het uitvalpercentage rond de 30% ligt.

Toch maar een Wii of PlayStation 3 kopen dus? Of zijn deze berichten toch wat overdreven. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. . .Gerelateerde links:
Grote fout in XBOX 360
Meer dan 3 keer zoveer Wii's dan PS3's verkocht in de VS
Xbox 360 in grote getale naar de winkels
Amerikanen voor XBox beter af in Japan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.