Entertainment
06 maart 2011 - Ron Smeets

30 miljoen keer Angry Birds op Android toestellen

Angry Birds komt binnenkort ook uit voor Windows Phone 7. Op de andere platforms (iOS en Android) is de game al razend populair.

De gratis versie van Angry Birds is, sinds de release, inmiddels al meer dan 30 miljoen keer gedownload naar een Android toestel en het is ook geen game die na één keer spelen alweer afgedankt wordt. Volgens Rovio blijkt uit het aantal gedownloade updates namelijk da 80% van de gebruikers het spelletje blijven spelen. Tsja, iedereen die Angry Birds ooit geprobeerd heeft zal kunnen beamen dat het in potentie best verslavend kan zijn ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.