Tablets
30 januari 2013 - Nichal Joosse

30% geheugen Surface Pro gaat op aan Windows 8 plus software

De Microsoft Surface Pro kwam met een grote belofte toen het apparaat op de markt verscheen: het zou een tablet moeten zijn die goed is voor zowel werk als privé, volledige ondersteuning van en door Windows 8 en het zou het ultieme draagbare apparaat moeten zijn. De realiteit blijkt echter anders te zijn. Zo blijft dat Windows 8 en alle voorgeïnstalleerde software 30% van de ruimte innemen bij het 128GB model. Bij het 64GB model is dit zelfs 60%.

Dit betekent dus dat de gebruiker met een 128GB tablet het moet doen met 83GB vrije ruimte. Bij een 64GB tablet heb je dan maar 19GB ruimte, wat eigenlijk een gigantisch probleem is. Je verwacht natuurlijk dat je gewoon 64GB ruimte hebt als je een 64GB tablet koopt.

We kunnen het wel positief proberen te bekijken: je kunt wel gebruik maken van de 7GB gratis cloud opslagruimte via SkyDrive en je hebt nog een memory card slot om je opslagruimte uit te breiden. Toch is het op zijn zachtst gezegd schandalig te noemen dat Microsoft dit niet vermeldt.  

Over de auteur: Nichal Joosse