Nieuws
22 december 2009 - Ron Smeets

3 on-screen toetsenbord tools: Swype, SlideIT en ShapeWriter

Typen op een virtueel, on-screen, toetsenbord is iets waar je aan moet wennen maar veel die-hard SMS- en email-ers zullen het met mij eens zijn dat een fysiek keypad of qwerty toetsenbord in de meeste gevallen toch echt handiger, en sneller, is.

Toch komen er ook steeds meer on-screen tekstinvoer hulpprogrammaatjes, zeg maar de virtuele varianten op T9, die het 'typen' een stuk eenvoudiger en sneller kunnen maken. Een van die tools, Swype, is hier al meerdere keren voorbijgekomen. Hieronder kun je een demo zien van twee varianten, SlideIT en ShapeWriter.

De demofilmpjes dateren allen al van enkele maanden tot meer dan twee jaar geleden. Ik vraag me dus af waarom deze tools nog niet door sommige fabrikanten embedded op touchscreen only toestellen terug te vinden zijn...

SlideIT

ShapeWriter

Swype:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.