Toestellen
25 april 2006 - Ron Smeets

3 nieuwe N-Series Nokia’s officieel aangekondigd

Nokia heeft vandaag in een persbericht de komst van 3 nieuwe N-Series toestellen aangekondigd. Het gaat om drie modellen die in het geruchtencircuit al meerdere malen zijn komen bovendrijven, al dan niet met de juiste naam en/of specs.

De drie toestellen borduren voort op het succes van de N70 en N90 en zijn vooral technisch weer een paar stapjes verder dan hun voorgangers. De N72, N73 en N93 zullen deze zomer al in de winkels liggen.

De N93 is duidelijk bedoeld als opvolger voor de N90. Qua vorm is hij nagenoeg gelijk en voor wat betreft de specs is de grootste verandering toch zeker de aanwezigheid van een 3.2 MP (video)cam met 3x optical zoom. Bovendien heeft ie WiFi aan boord, iets waarover we in onze review van de N91al redelijk lyrisch waren. Kortom, zeker een toestel dat de vervanging van mijn eigen N90 een stuk dichter bij zal doen komen.

De N72 en N73 zijn twee Smartphones die elkaar niet ver ontlopen maar waarbij de eerste duidelijk gericht is op het uitgaanspubliek met zijn ‘looks’ (roze voor de dames en glanzend zwart voor de boys) en de N73 het vooral moet hebben van en het feit dat dezelfde cam als in de N93 gebruikt is, met natuurlijk ook dezelfde specs, maar dan wel in een zakelijker omhulsel.

Helaas missen beide 70-ers een WiFi optie, maar de N73 is wel weer voorzien van een functie waarmee gemaakte foto’s rechtstreeks kunnen worden geupload naar je Flickr! account zodat je al reizend je foto’s kunt veiligstellen zonder dat je een laptop of iets dergelijks bij je hoeft te hebben.

De N73 ziet er duidelijk een stuk zakelijker uit dan de N72 hieronderGerelateerde links:
Drie dagen met de Nokia N91; een review
Foto's van de Nokia N73 uitgelekt
Twee nieuwe N-serie Nokia's op komst
Opvolger van de N92 ligt al klaar
Nokia N90 Media Phone van het jaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.