Accessoires
22 juni 2010 - Ron Smeets

3 miljoen iPad's in 80 dagen

Phileas Fogg reisde ooit de wereld rond in 80 dagen. Het lijkt erop dat Apple met haar iPad diezelfde wereld in 80 dagen veroverd heeft, tenminste in de landen waar de tablet van de Amerikaanse gadget fabrikant tot nu toe te koop is. Daar zijn in die periode namelijk 3 miljoen exemplaren van verkocht

Tja, dat zijn, hoe je het wendt of keert, toch weer indrukwekkende aantallen. Ga maar na, 3 miljoen in 80 dagen. Dat zijn er 37.500 per dag, 1.562 per uur of 26 per minuut. Ofwel, elke twee seconden wordt ergens een iPad verkocht.

Met een gemiddelde prijs van van 650 dollar komt dit neer op een omzet van bijna 2 miljard dollar.People are loving iPad as it becomes a part of their daily lives. We’re working hard to get this magical product into the hands of even more people around the world, including those in nine more countries next month.” aldus Steve Jobs, Apple’s CEO.

Inmiddels zijn er al meer dan 11.000 Apps specifiek ontwikkeld voor de iPad. Daarnaast draaien alle 225.000 Apps, verkrijgbaar via de iTunes App Store, voor de iPhone en iPod ook op Apple's tablet.
Over enkele weken zal de iPad ook (officieel) bij ons, en diverse andere Europese landen, in de winkels verschijnen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.