Nieuws
27 augustus 2010 - Ron Smeets

3.8 miljard Apps in een half jaar

Wie de afgelopen maanden nog twijfelde aan het succes van apps op mobiele telefoons kan die twijfel nu wel zo ongeveer in de kast stoppen ;-)

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat er in de eerste zes maanden van 2010, verdeeld over de verschillende Applicatie Winkels van fabrikanten en providers, wereldwijd zo'n 3.8 miljard apps zijn gedownload. Ter vergelijk, in 2009 werden er in totaal 3.1 miljard apps gedownload.

Die explosieve stijging heeft vooral te maken met het feit dat er steeds meer Android toestellen in de markt komen. De App Store van Apple was al redelijk succesvol (5 miljard downloads en 225.000 Apps), maar de komst van andere 'winkels', zoals de Android Market, OVi Store en in mindere mate BlackBerry App World en Samsung Apps zorgt ervoor dat steeds meer mobiele bellers toegang krijgen tot Apps.

De omzet van Apps steeg het eerste half jaar van 2010 naar zo'n 3.1 miljard Euro. Voor een betaalde App wordt gemiddeld zo'n €2,90 afgerekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.