Nieuws
21 januari 2007 - Ron Smeets

3.500 ontslagen bij Motorola

Volgens topman Ed Zander heeft Motorola het afgelopen kwartaal meer RAZR's verkocht dan ooit in een kwartaal het geval was dus daar kan het niet aan liggen zou je mogen denken.

Toch staan er bij 's werelds op een na grootste toestelfabrikant naar het schijnt 3500 banen op de tocht, ofwel 5% van het totale personeelsbestand.

Ondanks de record verkopen is de omzet van Motorola in Q4 van 2006 met bijna 50% gedaald tot 624 miljoen dollar. De ontslagen zijn dus nodig, zo verklaart topman Ed Zander, om de kosten in de komende twee jaar met ruim 400 miljoen dollar te drukken.

Bron: Yahoo NewsGerelateerde links:
Honderduizend banen in de Telecom industrie op de tocht?
Tattoos moeten de RAZR weer populair maken
Motorola 'straalt' er op los
Nieuwe Motorola voor de Koreaanse markt
Motorola Q komt niet naar Europa
Samenwerking Motorola en Kodak
VS meer profijt van mobiles dan Europa
Madonna voor 8 miljoen naar Motorola
Motorola koopt deel Sendo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.