Toestellen
30 oktober 2005 - Ron Smeets

3.2 Megapixel Motorola te koop in Korea

Op Telecoms Korea is te lezen dat Motorola de vijfde producent wordt die een 3+MP camphone op de markt zet, na Samsung, LG Electronics, Pantech & Curitel en SKY Teletech.

Volgens mij vergeten ze dan de Sharp 903, die notabene de CCD chip levert voor de nieuwe Motorola MS550. Helaas is dit toestel voorlopig dus alleen in Korea te koop.

De 3.2MP camera heeft 2x optical zoom met een lens die naar voren komt als de camera geactiveerd wordt. Behalve 56Mb intern opslaggeheugen kunnen er ook T-Flash cards in.

De MS550 is volgens Telecoms Korea vormgegeven met het zogenaamde 'two-face design' waarbij de voorkant van het toestel een camera-look heeft. Als je hem omdraait is het een en al GSM.

De foto's die wij echter vonden (van de CeBit, afgelopen maart!) lieten duidelijk zien dat het een slider model is met de camera en lens aan de voorkant, een LCD display aan de achterzijde en de GSM functie's binnen het slider-gedeelte.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.