Geruchten
28 januari 2012 - Ron Smeets

2GHz quad core Galaxy Tab op komst in Barcelona?

Begin december ging het gerucht dat Samsung van plan zou zijn om tijdens het MWC een 11.6 inch versie van de Galaxy Tab te presenteren. Toen werd ook aangenomen dat deze tablet een 2GHz DUAL core processor zou krijgen.

Welnu, er zijn nieuwe, onbevestigde, berichten opgedoken dat deze Galaxy Tab 11.6 (voor het gemak zal ik de 'standaard' Samsung tablet naamgeving maar even aanhouden ;-)) een 2GHz QUAD core processor gaat krijgen.

Een 11.6 inch Samsung tablet werd door de Koreanen in Las Vegas al getoond, achter gesloten deuren. We zullen moeten afwachten tot in Barcelona voordat duidelijk wordt of dit inderdaad ook de quad core tablet is waar nu over gespeculeerd wordt. Als dat klopt, dan wordt de processor waarschijnlijk een Exynos 5250, gebaseerd op ARM's Cortex A15 technologie (zie foto hierboven). De nieuwe high end Galaxy Tab zou verder voorzien worden van een (Retina) display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels (WXQGA) en vanzelfsprekend Android 4.0 (ICS) aan boord hebben. Foto's en andere specs zijn er op dit moment nog niet.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.