Accessoires
26 september 2011 - Ron Smeets

253 miljoen tablets in 2016 en multi-device abonnementen

De analisten van Juniper Research hebben berekend dat in 2016 zo'n 253 miljoen tablets en eReaders verkocht zullen gaan worden. Ter vergelijk, voor dit jaar ligt de verwachte tablet verkoop rond de 55 miljoen.

Juniper voorspelt ook dat in 2016 meer dan de helft van het aantal verkochte tablets zowel WiFi al 3G aan boord zullen hebben. Op dit moment hebben de meeste tablets die de winkels verlaten alleen WiFi.

De voornaamste reden voor die verschuiving heeft volgens Juniper te maken met de verwachting dat providers op enig moment in de komende jaren zogenaamde 'multi-device' abonnementen gaan verkopen. Daarmee kunnen klanten dan zowel op hun smartphone als tablet gebruik maken. Een soort van duo SIM oplossing waarschijnlijk. Die service werd in het verleden (en nu nog steeds, maar in mindere mate) vooral gebruikt door mobiele bellers die een vaste mobiele telefoon in hun auto hadden en een 'los' toestel met zich mee draagden. Je moest dan wel eerst het ene toestel uitzetten voordat je het tweede toestel ging gebruiken. De twee SIM kaarten hebben hetzelfde mobiele nummer.

Bij de mogelijke duo SIM oplossingen voor een mobiele telefoon en een tablet kan ik mij voorstellen dat je die misschien allebei tegelijk kunt gebruiken maar dan alleen voor te bellen (voice dus) met je mobiele telefoon en voor het datagebruik op je tablet. Ik heb overigens nog niet gehoord of er al Europese (en Nederlandse) providers zijn die over een dergelijke duo SIM (of multi-device) oplossing nadenden. Maar dat zou volgens mij wel een 'hit' kunnen worden. Wat denken jullie?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.