Toestellen
22 september 2009 - Ron Smeets

250 LG Watch Phone's vanaf November in sommige winkels

LG toonde vanochtend tijdens een persmeeting in haar gloednieuwe hoofdkantoor de in Barcelona gepresenteerde Watch Phone (GD910). Het toestel zal vanaf November in een exclusieve oplage van 250 stuks (allen met uniek volgnummer) in enkele (exclusieve) winkels verkocht gaan worden.

De prijs wilde de Koreaanse fabrikant nog niet noemen, maar aangezien eerdere geruchten spraken van ca. 1000 Euro en het toestel in Frankrijk voor 899 Euro verkocht wordt zal de Nederlandse prijs hoogstwaarschijnlijk ook ergens in die buurt gaan uitkomen.

Een Watch Phone is natuurlijk meer een wannahave dan een praktisch (dagelijks) gebruiksvoorwerp maar ik moet dan ook toegeven dat de LG GD910 er bijzonder gelikt uitziet. Horloge addicts zullen er dan wellicht ook sneller warm voor lopen dan de gemiddelde mobiele beller ;-) LF-GD910-Watch-Phone-Time

De kwaliteit van zowel de speaker als de microfoon zijn goed genoeg om het toestel in het openbaar te gebruiken zonder dat je op z'n James Bonds je pols met daaraan het toestel afwisselend vlak voor je mond of bij je oor hoeft te houden. Natuurlijk moet het niet te rumoerig zijn en als je niet wilt dat iedereen in je omgeving mee kan luisteren met jouw (privé) telefoongesprekken dan is het aan te raden een Bluetooth headset te gebruiken. Vooralsnog is niet bekend of het toestel standaard ook geleverd zal worden met een headset in de doos. Voor een gadget dat tussen de 900 en 1000 Euro gaat kosten mag je dat natuurlijk wel verwachten. Er is in ieder geval (nog) geen speciaal ontworpen headset van LG voorhanden en dat is hoe dan ook jammer. Ik bedoel, als je zoveel geld uitgeeft voor een exclusief design gadget dan ga je er natuurlijk geen cheapo headset aan koppelen, toch?

Ik heb vanochtend meteen een review exemplaar aangevraagd en hoop die ook te ontvangen rond het tijdstip dat het toestel in de winkels ligt. Voor nu moeten we het nog even doen met een paar foto's die ik bij LG gekiekt heb. LG-GD910-Watch-Phone-Belmenu LG-GD910-Watch-Phone-Menu-a LG-GD910-Watch-Phone-Side-a LG-GD910-Watch-Phone-Side-b LG-GD910-Watch-Phone-sluiting LG-GD910-Watch-Phone-Pols

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.