Nieuws
27 september 2012 - Ron Smeets

25 miljard Google Play app downloads

Google heeft gisteren bekend gemaakt dat de app download teller van de Google Play Store (voorheen de Android Market) inmiddels de magische grens van 25 miljard overschreden heeft.

Dat is natuurlijk een astromisch aantal. Zeker als je bedenkt dat de Google Play Store amper vier jaar bestaat en in 2010 'pas' de 1 miljardste download geregistreerd werd. Het aantal app downloads groeit met name de afgelopen twee jaar exponentieel.

De komende vijf dagen wordt het behalen van de 25 miljard downloads door Google gevierd met een groot aantal apps en games die voor 25 cent te koop zullen zijn. Iedere dag verandert de collectie van '25 cent apps'.  Daarbij zitten ook games van Gameloft, EA en Rovio. Verder worden ook speciale Top 25 lijstjes aangeboden zoals de Top 25 'must have films' of 25 'verbannen' boeken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.