Accessoires
25 januari 2006 - Ron Smeets

24-karaats iPod look-a-like

Het Zweedse Jens heeft haar nieuwste PMP, de MP-500, op de markt gebracht en wat natuurlijk meteen opvalt is de gelijkenis met de iPod Nano.

Dat is ook meteen het minst bijzondere aan deze player, want Nano look-a-likes halen het nieuws al lang niet meer. . .

Nee, de MP-500 valt op omdat er, naast de standaard 1 of 2 Gieg versies met MP3 audio en MP4 playback, Radio Tuner, (alarm)klok en USB 2.0 aansluiting, een gouden versie van gemaakt is die ongeveer hetzelfde kost als de 4GB Nano van Apple, ofwel ongeveer 250 Euro.

Jammer van die lelijke schroefjes in de met 24-karaats goud vergulde achterzijde. Ik denk dat iedere koper nog wel een Eurotje of 20 extra had willen neertellen als die schroefjes ook verguld waren.

Foto van de voorkant :Gerelateerde links:
Weer een Chinese Nano (zucht)!
Nog een Nano kloon
De Nano GSM
Pico: de Nano kloon van LuxPro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.