Nieuws
23 februari 2010 - Ron Smeets

23 miljard SMSjes in één week

China blijft een land van de grote getallen. de afgelopen dagen, rondom de lokale nieuwjaarsfestiviteiten, hebben de bijna 750 miljoen mobiele telefoongebruikers namelijk zo'n 23 miljard (nieuwjaars) SMSjes verstuurd.

Dat betekent dus dat elke Chinese mobiele beller in deze week gemiddeld 30 SMSjes verstuurd heeft.

Verder werden er ook nog eens 1.33 miljard MMSjes verstuurd, gemiddeld iets minder dan twee per gebruiker (geen rekening houdend met al die ultragoedkope mobieltjes die geen MMS functionaliteit hebben. Ter vergelijk, in 2005 (ok, iets oude data) werden er in China zo'n 300 miljard SMSjes versturd, verdeeld over het gehele jaar. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.