Toestellen
15 augustus 2011 - Ron Smeets

22 'namaak' Apple Store's in China 'verdwenen'

Enkele weken geleden werden een aantal 'namaak' Apple Store's in China ontdekt. Na een klacht van Apple zelf en interventie door de lokale overheid werden twee winkels gesloten en inmiddels hebben de overige 20 alle Apple merknamen en producten verwijderd.

Nee, ze zijn dus niet letterlijk 'verdwenen' maar wel gestopt met de verkoop van (illegaal) geïmporteerde (fake) Apple producten. Dat is op zich al heel wat voor Chinese begrippen ;-))

De winkels hadden tot 10 augustus om aan de eisen van Apple en de overheid te voldoen. Daar hebben ze dus allemaal gehoor aan gegeven, zo meldt TechWorld. De praktijken van elf winkels worden nog nader onderzocht, waarschijnlijk vanwege de verkoop van namaak Apple producten. Wat vooral bijzonder is aan dit verhaal is het feit dat het er nu toch naar gaat uitzien dat fabrikanten eindelijk gehoor vinden bij de lokale overheid in hun strijd tegen de vele Chinese namaak. Ik ben benieuwd waneer de eerste (telecom)winkels gesloten worden die namaak mobieltjes verkopen van Nokia, Samsung, HTC, LG, Sony Ericsson etc.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.